Chebský zpravodaj

  • Chebský zpravodaj
    Každý měsíc přináší programy kin a divadel, informace o výstavách, koncertech v regionu Cheb-Františkovy Lázně-Aš. Možnost účinné inzerce za výhodné ceny.

  • Na cestě ke Spokojenému kraji
    Letos v únoru se do volebního souboje o krajské zastupitelstvo přihlásilo nové hnutí Volba pro Karlovarský kraj...

  • Roste ve vaší obci Strom roku 2016?
    Jubilejní patnáctý ročník celostátní ankety Strom roku opět hledá stromy se zajímavým příběhem. Anketa je příležitostí, jak získat pro...

  • Josef Laufer: Roura od kamen
    „Mnohokrát jsem byl osloven, abych o sobě vydal sepsané spisy, jak je tomu zvykem u lidí s nepřehlédnutelným obličejem. Paměť je věc ošidná...

  • Cesty za sluncem
    Říkal prý J.W.Goethe, že krásná tvář mladého člověka vychází z přirozenosti, kdežto krásný starý člověk je umělecké dílo. Určitě...

Chebáček

Chebský zpravodaj - časopis pro Cheb a okolí

Chebský zpravodaj je kulturně-společenský měsíčník. V každém čísle dále najdete cestopisné seriály, informace o nových knihách, soutěže o hodnotné ceny a mnoho dalších zajímavostí.
Chebský zpravodaj vychází měsíčně v nákladu 10.500 výtisků. 7.000 ks je distribuováno přímo do poštovních schránek firem a domácností v Chebu. Stránky Chebského zpravodaje jsou k dispozici i firmám pro jejich účinnou prezentaci za velmi výhodné ceny. Více zde: Reklama Cheb

Články

Chebský masopust již potřetí

publikoval: Jan Novotný

Krajské muzeum Karlovarského kraje, Muzeum Cheb a herci Západočeského divadla v Chebu již potřetí srdečně zvou všechny malé i velké na pestrobarevný dovádivý masopustní průvod s doprovodným programem "KDYŽ MASOPUST VLÁDNE", který propukne v sobotu 10. února brzy po poledni.Rozverné maškarády v ulicích a na návsích patřily v minulosti k celému masopustnímu období stejně jako plesy, taneční zábavy a merendy. Přijďte se i Vy společně pobavit s veselým průvodem masek. Sraz je ve 12.30 u Západočeského divadla v Chebu.

Za zvuků kapely vyrazí masopustní průvod masek na svoji cestu starým městem ve 12.45. Projde známou trasou - Dlouhou ulicí a Březinovou ulicí, přes horní okraj náměstí Krále Jiřího z Poděbrad do ulice Školní, galerijním průchodem se vrátí na náměstí, přes Provaznickou ulici zpět do Dlouhé ulice. Odtud bude pokračovat Židovskou ulicí do Kamenné ulice, po Kostelních schodech na Kostelní náměstí a do nádvoří muzea. Po celou cestu je maskám dovoleno tropit různá alotria, tak jak je v tomto čase běžné. Krom toho bude cesta zpestřena několika zastávkami, při kterých se bude zpívat, koledovat i jinak žertovat. Na náměstí Krále Jiřího bude v podání herců ZČD sehrána humorná masopustní hříčka. Vyvrcholením veselého reje bude pochování Masopusta před muzeem u Špalíčku.

V nádvoří a v mázhausu muzea budou na všechny masky, ale i na ty, kteří se přijdou jen podívat, čekat lahůdky masopustních hodů: koláče, koblihy, perníky, lahůdky vepřových hodů, nápoje všeho druhu, kolik kdo jen ráčí. O veselou zábavu se postarají nejen masopustní masky, ale také muzika. Ani letos nezapomeneme vyhlásit a odměnit nejhezčí masku průvodu.

!!! Masopustní průvod má být početný, veselý a barevný. Přijměte proto pozvání také jako výzvu pro všechny, kteří nejen rádi zábavu sledují, ale rádi se jí i osobně zúčastní. Pracovníci muzea a herci ZČD zvou všechny: vyrobte si masku, vezměte děti a celou rodinu a přijďte i letos do masopustního průvodu. Každý je vítán, na každého se těšíme.
Dobrou náladu a chuť se bavit si pořadatelé i účastníci přinesou s sebou.

Reklama

Doporučujeme

Reklama



Reklama