Chebský zpravodaj

  • Chebský zpravodaj
    Každý měsíc přináší programy kin a divadel, informace o výstavách, koncertech v regionu Cheb-Františkovy Lázně-Aš. Možnost účinné inzerce za výhodné ceny.

  • Na cestě ke Spokojenému kraji
    Letos v únoru se do volebního souboje o krajské zastupitelstvo přihlásilo nové hnutí Volba pro Karlovarský kraj...

  • Roste ve vaší obci Strom roku 2016?
    Jubilejní patnáctý ročník celostátní ankety Strom roku opět hledá stromy se zajímavým příběhem. Anketa je příležitostí, jak získat pro...

  • Josef Laufer: Roura od kamen
    „Mnohokrát jsem byl osloven, abych o sobě vydal sepsané spisy, jak je tomu zvykem u lidí s nepřehlédnutelným obličejem. Paměť je věc ošidná...

  • Cesty za sluncem
    Říkal prý J.W.Goethe, že krásná tvář mladého člověka vychází z přirozenosti, kdežto krásný starý člověk je umělecké dílo. Určitě...

Chebáček

Chebský zpravodaj - časopis pro Cheb a okolí

Chebský zpravodaj je kulturně-společenský měsíčník. V každém čísle dále najdete cestopisné seriály, informace o nových knihách, soutěže o hodnotné ceny a mnoho dalších zajímavostí.
Chebský zpravodaj vychází měsíčně v nákladu 10.500 výtisků. 7.000 ks je distribuováno přímo do poštovních schránek firem a domácností v Chebu. Stránky Chebského zpravodaje jsou k dispozici i firmám pro jejich účinnou prezentaci za velmi výhodné ceny. Více zde: Reklama Cheb

Články

Dotace pomohla dětskému oddělení nemocnice

publikoval: Jan Novotný

Dětském oddělení nemocnice v Chebu, kde se ročně hospitalizuje přibližně dva tisíce malých pacientů, zvýší svůj komfort díky Nadaci ČEZ. Ta mu věnovala dotaci ve výši 300 tisíc korun.
Částka putovala především na vybavení oddělení.
„Na jedné straně jsme z prostředků Nadace ČEZ nakoupili každodenně používané finančně náročné vybavení oddělení jako je infuzní technika či cejchovatelná kojenecká váha, na straně druhé zbyly i prostředky pro modernizaci nezbytného běžného vybavení – jedná se například o chladničku či nový televizor,“ uvedl Ondřej Čapek, primář dětského oddělení chebské nemocnice.

Prostředky posloužily také třeba na výrobu nábytku, komod, šatní skříně a stolu. Ty jsou určené pro takzvané mateřské pokoje, kde s nemocnými dětmi pobývají i jejich rodiče.
„Zkvalitnili jsme, a u některých pacientů především zjednodušili, také poskytovanou ambulantní péči – včetně dětské pohotovosti – zakoupením přístroje na zjišťování intenzity zánětu, takzvaného CRP metru, který pomáhá lékařům v jejich rozhodování nad pacienty,“ popisoval primář s tím, že takové vyšetření poskytne výsledek do několika minut. Pro dítě pak odpadá nepříjemnější odběr krve ze žíly a pro rodiče i lékaře čekání na výsledek, který laboratoř dodává v průměru až za hodinu po odběru krve.

Reklama

Doporučujeme

Reklama



Reklama