Chebský zpravodaj

  • Chebský zpravodaj
    Každý měsíc přináší programy kin a divadel, informace o výstavách, koncertech v regionu Cheb-Františkovy Lázně-Aš. Možnost účinné inzerce za výhodné ceny.

  • Na cestě ke Spokojenému kraji
    Letos v únoru se do volebního souboje o krajské zastupitelstvo přihlásilo nové hnutí Volba pro Karlovarský kraj...

  • Roste ve vaší obci Strom roku 2016?
    Jubilejní patnáctý ročník celostátní ankety Strom roku opět hledá stromy se zajímavým příběhem. Anketa je příležitostí, jak získat pro...

  • Josef Laufer: Roura od kamen
    „Mnohokrát jsem byl osloven, abych o sobě vydal sepsané spisy, jak je tomu zvykem u lidí s nepřehlédnutelným obličejem. Paměť je věc ošidná...

  • Cesty za sluncem
    Říkal prý J.W.Goethe, že krásná tvář mladého člověka vychází z přirozenosti, kdežto krásný starý člověk je umělecké dílo. Určitě...

Chebáček

Chebský zpravodaj - časopis pro Cheb a okolí

Chebský zpravodaj je kulturně-společenský měsíčník. V každém čísle dále najdete cestopisné seriály, informace o nových knihách, soutěže o hodnotné ceny a mnoho dalších zajímavostí.
Chebský zpravodaj vychází měsíčně v nákladu 10.500 výtisků. 7.000 ks je distribuováno přímo do poštovních schránek firem a domácností v Chebu. Stránky Chebského zpravodaje jsou k dispozici i firmám pro jejich účinnou prezentaci za velmi výhodné ceny. Více zde: Reklama Cheb

Články

Hospodští v Chebu se bouří

publikoval: Jan Novotný

10. ledna 2012 vešla v platnost nová vyhláška města Chebu „O zabezpečení některých místních záležitostí veřejného pořádku“. Co to vlastně znamená? V určitých lokalitách města tato vyhláška nařizuje provozovatelům hostinských zařízení jako jsou restaurace a bary, v kolik hodin nejdříve mohou otevřít a v kolik hodin musejí svoji provozovnu zavřít. Problém je v tom, že se nejedná jen o podniky, kde jsou umístěny herní automaty (ty smějí být otevřeny pouze od 6.00 do 17.00 hodin), ale i o běžné restaurace a hospody, kde automaty nemají. Ty smějí mít nově otevřeno přes týden do 24.00 a v pátek a o víkendu do 02.00 hodin. Toto se ovšem týká pouze vybraných ulic jako jsou například Svobody, Kamenná, Cechovní, Písečná a některých dalších.

„Přijde mi to, jako omezování podnikání, musím zavřít dřív, což mi samozřejmě ubírá zákazníky. Personál a veškeré poplatky včetně nájmu ale musím platit pořád,“ řekla nám Denisa Koubová z chebské restaurace Cosa Nostra, která se nachází právě v Písečné ulici. „Vadí mi, že vyhláška se dotýká i klidných hospod, kde hosté nedělají nepořádek. K nám se například přijdou kolem půlnoci najíst a já je musím vyhodit, abych nedostala pokutu. Nyní raději vůbec nepřijdou a rovnou vyrazí někam, kde smí mít otevřeno delší dobu,“ dodala.
Paní Koubová samozřejmě není jediná, koho se tato vyhláška citelně dotýká, bouří se i ostatní provozovatelé restaurací. Na základě toho vznikla i petice proti této vyhlášce, kterou můžete podepsat na internetu na www.petice24.com.
Co si o tom myslíte? Napište nám, zajímá nás váš názor. Těšíme se na příspěvky na e-mailové adrese chebacek@seznam.cz nebo na našem Facebooku. V příštím vydání otiskneme vaše názory.

Reklama

Doporučujeme

Reklama



Reklama