Chebský zpravodaj

  • Chebský zpravodaj
    Každý měsíc přináší programy kin a divadel, informace o výstavách, koncertech v regionu Cheb-Františkovy Lázně-Aš. Možnost účinné inzerce za výhodné ceny.

  • Na cestě ke Spokojenému kraji
    Letos v únoru se do volebního souboje o krajské zastupitelstvo přihlásilo nové hnutí Volba pro Karlovarský kraj...

  • Roste ve vaší obci Strom roku 2016?
    Jubilejní patnáctý ročník celostátní ankety Strom roku opět hledá stromy se zajímavým příběhem. Anketa je příležitostí, jak získat pro...

  • Josef Laufer: Roura od kamen
    „Mnohokrát jsem byl osloven, abych o sobě vydal sepsané spisy, jak je tomu zvykem u lidí s nepřehlédnutelným obličejem. Paměť je věc ošidná...

  • Cesty za sluncem
    Říkal prý J.W.Goethe, že krásná tvář mladého člověka vychází z přirozenosti, kdežto krásný starý člověk je umělecké dílo. Určitě...

Chebáček

Chebský zpravodaj - časopis pro Cheb a okolí

Chebský zpravodaj je kulturně-společenský měsíčník. V každém čísle dále najdete cestopisné seriály, informace o nových knihách, soutěže o hodnotné ceny a mnoho dalších zajímavostí.
Chebský zpravodaj vychází měsíčně v nákladu 10.500 výtisků. 7.000 ks je distribuováno přímo do poštovních schránek firem a domácností v Chebu. Stránky Chebského zpravodaje jsou k dispozici i firmám pro jejich účinnou prezentaci za velmi výhodné ceny. Více zde: Reklama Cheb

Články

Na cestě ke Spokojenému kraji

publikoval: Jan Novotný

Letos v únoru se do volebního souboje o krajské zastupitelstvo přihlásilo nové hnutí Volba pro Karlovarský kraj (VOK). Hnutí považuje za svou hlavní výhodu, že nemá ambice v celostátní politice a může se v krajské politice řídit zájmy občanů kraje, a že naopak nemusí v kraji hájit politiku, kterou vymyslel někdo v Praze. Lídrem kandidátky je karlovarská zastupitelka, advokátka Hana Zemanová, dalšími čelnými kandidáty jsou celoživotní záchranář Rudolf Chlad, poslanec Josef Novotný a ředitel krajské hospodářské komory Stanislav Kříž. Právě on je autorem článku Spokojený kraj tvoří spokojení lidé, který vyšel na webu hnutí www.spokojenykraj.cz, kde najdete i další blogy a také informace o našich kandidátech a programu.


Spokojený kraj tvoří spokojení lidé
Jak chcete udržet mladé lidi v regionu, ptali se mě před pár týdny na tiskové konferenci a pak i několikrát mailem nebo na facebooku. Vnímám to jako jednu z mnoha možných podob otázky, jak má vypadat spokojený kraj, podle něhož jsme pojmenovali program VOK.
Spokojený kraj mohou tvořit pouze spokojení lidé, lidé, kteří mají k dispozici a dostupné vše pro svůj plnohodnotný a kvalitní život, dobrou práci, dostupné služby, přístupné zdravotnictví, kvalitní bydlení, bohaté kulturní a sportovní vyžití, společenský i spolkový život, sociální služby, životní prostředí, dostupnost kraje skrze dopravní systém a infrastrukturu, vše co tvoří a skládá náš život dohromady... Takoví lidé – a nejen ti mladí – nemají proč odcházet.
Ke spokojenému kraji vede mnoho možných opatření, zahrnujících ať již přímou aktivitou kraje, či nepřímou podporou jiných veřejných organizací, firem a podniků, spolků, aktivních jedinců. Dovolil jsem si sestavit jakési desatero rozvoje, kterého se nadále budu držet a přeměňovat do dalších konkrétních aktivit a kroků i bodů našeho programu Spokojený kraj:

1. konkurenceschopnost regionu, rozvoj podnikatelských dovedností (stávající x nové), dostupná zaměstnanost pro každého
2. lidské zdroje (vzdělanost, školství, otevřený trh práce)
3. rozvoj cestovního ruchu (především forma destinační agentury)
4. výzkum a technologický vývoj (inovace, vývoj)
5. vybavení a funkčnost infrastruktury (vč. dopravy: dopravní stavby, sestavení integrovaného systému dopravy atd.), dostupnost a mobilita pro všechny, rozvoj občanské vybavenosti
6. maximální šance a otevřenost v čerpání dotací (především projekty rozvíjející kraj a přinášející dlouhodobý užitek ve zvyšování kvality života lidí)
7. rozvoj kulturních a tělovýchovných aktivit (volnočasových aktivit obyvatel všech věkových kategorií)
8. dostupnost a zvyšování úrovně poskytovaných zdravotnických služeb, rozvoj služeb sociálně péče a pomoci
9. ochrana životního prostředí a maximální energetická bezpečnost a soběstačnost regionu
10. dlouhodobé partnerství jako princip rozvoje mezi veřejnou správou, neziskovým sektorem jako poskytovatelem služeb a zastřešujícími organizacemi (např. hospodářská komora, Czechinvest apod.)

Pracujeme na prosperujícím, perspektivním a transparentním místu pro lepší život – spokojený kraj pro spokojené lidi.

STANISLAV KŘÍŽ, Aš


Reklama

Doporučujeme

Reklama



Reklama