Chebský zpravodaj

  • Chebský zpravodaj
    Každý měsíc přináší programy kin a divadel, informace o výstavách, koncertech v regionu Cheb-Františkovy Lázně-Aš. Možnost účinné inzerce za výhodné ceny.

  • Na cestě ke Spokojenému kraji
    Letos v únoru se do volebního souboje o krajské zastupitelstvo přihlásilo nové hnutí Volba pro Karlovarský kraj...

  • Roste ve vaší obci Strom roku 2016?
    Jubilejní patnáctý ročník celostátní ankety Strom roku opět hledá stromy se zajímavým příběhem. Anketa je příležitostí, jak získat pro...

  • Josef Laufer: Roura od kamen
    „Mnohokrát jsem byl osloven, abych o sobě vydal sepsané spisy, jak je tomu zvykem u lidí s nepřehlédnutelným obličejem. Paměť je věc ošidná...

  • Cesty za sluncem
    Říkal prý J.W.Goethe, že krásná tvář mladého člověka vychází z přirozenosti, kdežto krásný starý člověk je umělecké dílo. Určitě...

Chebáček

Chebský zpravodaj - časopis pro Cheb a okolí

Chebský zpravodaj je kulturně-společenský měsíčník. V každém čísle dále najdete cestopisné seriály, informace o nových knihách, soutěže o hodnotné ceny a mnoho dalších zajímavostí.
Chebský zpravodaj vychází měsíčně v nákladu 10.500 výtisků. 7.000 ks je distribuováno přímo do poštovních schránek firem a domácností v Chebu. Stránky Chebského zpravodaje jsou k dispozici i firmám pro jejich účinnou prezentaci za velmi výhodné ceny. Více zde: Reklama Cheb

Články

V Chebu se buduje moderní dopravní uzel

publikoval: Jan Novotný

Atraktivní vstupní bránou do města by se měl v budoucnu pyšnit také Cheb. Očekává se, že se jí stane nový dopravní terminál.
Zástupci Chebu, Karlovarského kraje a stavební firmy už slavnostně poklepali na základní kámen stavby tohoto díla. Po terminálu v Sokolově a právě budovaném centru v Mariánských Lázních je to už třetí moderní dopravní uzel v regionu, kde budou cestující moci volit mezi všemi dostupnými druhy veřejné dopravy.

„Celkové předpokládané náklady projektu dosáhnou 117 milionů korun,“ uvedl hejtman Josef Novotný. Z toho dotace z ROP Severozápad (pro čerpání strukturálních fondů) bude činit 92,5 procenta. Karlovarský kraj se na předfinancování podílí částkou ve výši téměř 108 milionů korun, stejně tak město Cheb přispěje necelými 9 miliony korun.
Stavbu zrealizuje Sdružení firem Algon, a.s., Metrostav, a. s., a Báňská stavební společnost s. r. o. Projekt vychází z varianty řazení autobusových stání pomocí objezdového středového šestiúhelníku, kolem nějž se soustředně rozkládají příjezdová a odjezdová stání MHD. Plocha před nádražím je propojena suchou cestou přístřeškem napojeným přímo na podloubí nádraží, kde se nachází hlavní proud lidí vystupujících z autobusů a z vlaků. V centrální budově najdou lidé infocentrum, úschovnu kol, občerstvení a své místo zde bude mít i provozní zázemí pro řidiče a dispečery. „Vznikne architektonicky odvážné a velmi zajímavé řešení terminálu. Do Chebu tím přichází závan mladé architektury,“ komentoval stavbu náměstek hejtmana Petr Navrátil.
Vjezd do terminálu je navržen přes křižovatku z ulice Dukelské. Parková úprava stávající vzrostlé zeleně, doplněná novou výsadbou, bude tvořit hlukovou a prachovou clonu vůči okolní zástavbě. Současně se stavbou terminálu se počítá také s rekonstrukcí Žižkovy ulice, včetně křižovatky s Dukelskou ulicí.Dopravní terminál by měl být hotov do konce roku 2012.

Reklama

Doporučujeme

Reklama



Reklama