Chebský zpravodaj

  • Chebský zpravodaj
    Každý měsíc přináší programy kin a divadel, informace o výstavách, koncertech v regionu Cheb-Františkovy Lázně-Aš. Možnost účinné inzerce za výhodné ceny.

  • Na cestě ke Spokojenému kraji
    Letos v únoru se do volebního souboje o krajské zastupitelstvo přihlásilo nové hnutí Volba pro Karlovarský kraj...

  • Roste ve vaší obci Strom roku 2016?
    Jubilejní patnáctý ročník celostátní ankety Strom roku opět hledá stromy se zajímavým příběhem. Anketa je příležitostí, jak získat pro...

  • Josef Laufer: Roura od kamen
    „Mnohokrát jsem byl osloven, abych o sobě vydal sepsané spisy, jak je tomu zvykem u lidí s nepřehlédnutelným obličejem. Paměť je věc ošidná...

  • Cesty za sluncem
    Říkal prý J.W.Goethe, že krásná tvář mladého člověka vychází z přirozenosti, kdežto krásný starý člověk je umělecké dílo. Určitě...

Chebáček

Chebský zpravodaj - časopis pro Cheb a okolí

Chebský zpravodaj je kulturně-společenský měsíčník. V každém čísle dále najdete cestopisné seriály, informace o nových knihách, soutěže o hodnotné ceny a mnoho dalších zajímavostí.
Chebský zpravodaj vychází měsíčně v nákladu 10.500 výtisků. 7.000 ks je distribuováno přímo do poštovních schránek firem a domácností v Chebu. Stránky Chebského zpravodaje jsou k dispozici i firmám pro jejich účinnou prezentaci za velmi výhodné ceny. Více zde: Reklama Cheb

Články

Závěrečný ples tanečních kurzů „Podzim 2011“ v Aši

publikoval: Jan Novotný

Ašská kulturní scéna byla v sobotu 10. prosince opět obohacena o další akci, v hlavní roli s Bc. A. Benešovou a především také s ašskými gymnazisty. Letošní sedmý ročník tanečních kurzů má za sebou již prodlouženou, která se konala v Krásné (informovali jsme v LA) a tento víkend byl na řadě onen dlouze očekávaný závěrečný ples.

Téměř 3 měsíce, 26 tanečních párů, 10 tanečních lekcí, 1 taneční mistr a jeho partnerka, tahle čísla vypovídají o velikosti akce, která každoročně slouží k tanečnímu zkulturnění nejen ašských gymnazistů, též však manželských párů či kohokoli jiného, kdo má o tanec zájem. To, že se jedná o „kroužek“ gymnázia v Aši ještě neznamená, že se nemohou účastnit ostatní studenti, jsou samozřejmě vítáni i v příštích letech.
Celý sobotní večer uvedla svou řečí Bc. Alexandra Benešová, která pod záštitou Umělecké agentury A. Benešové tyto kurzy i plesy pořádá. Neopomenutelnou součástí byla také hudební doprovodná část, totiž skupina „NOTA BAND“, pocházející z Lubů. Komunikačním článkem mezi účastníky byla samozřejmě paní profesorka Mgr. M. Knoblochová a nesmí být zapomenuto na tanečního mistra, pana Ing. M. Hubáčka a jeho partnerku prof. J. Havlíčkovou.
Ples se po úvodní řeči přesunul do 1. tanečního bloku, kde se mimo jiné také tančila Mazurka. V dalším z 9 bloků byla také taneční soutěž, kdy byli pánové očíslováni a hodnoceno bylo dle tanečního stylu a umu. Nedílnou součástí všech těchto plesů je také rodičovská volenka, kde si mohli rodiče s dětmi navzájem pošlapat střevíce. Sobotní večer však ještě nekončí, na pódium nastoupil speciální, zvláštní host: pan Čechovský. Pro ty, co by toto jméno neznali, jedná se o sólistu, působícího v orchestru Karla Vlacha, Praha.
Když se krátce po půlnoci ples ukončil, každému se jen těžko odcházelo. Panovala skutečně veselá a taneční zábava, jak má být. Mně nezbývá nic jiného, než za příjemně strávený večer poděkovat všem organizátorům (Ing. Hubáček, prof. Havlíčková, Bc. A. Benešová, NOTA BAND, Mgr. M. Knoblochová a mnozí jiní), dále pak vzácnému hostu, panu Čechovskému a také všem účastníkům kurzů.
Na společenských plesech naší školy je bezpochyby nejlepší to setkání se studenty, jak současnými, tak minulými. Přeci jen, na naší škole se všichni dobře známe, proto je skvělé, když se máme kde sejít a vyměnit si životní zkušenosti, i se svými kantory. Na příští rok se naše škola opět velmi těší, především na ­očekávanou hojnou účast studentů v kurzu a také o něco větší účast našich pedagogů.
Krásně prožité vánoce vám přeje Gymnázium a SOŠ v Aši.

Michal Trkal (Gym. Aš)

Reklama

Doporučujeme

Reklama



Reklama