Chebský zpravodaj

  • Chebský zpravodaj
    Každý měsíc přináší programy kin a divadel, informace o výstavách, koncertech v regionu Cheb-Františkovy Lázně-Aš. Možnost účinné inzerce za výhodné ceny.

  • Na cestě ke Spokojenému kraji
    Letos v únoru se do volebního souboje o krajské zastupitelstvo přihlásilo nové hnutí Volba pro Karlovarský kraj...

  • Roste ve vaší obci Strom roku 2016?
    Jubilejní patnáctý ročník celostátní ankety Strom roku opět hledá stromy se zajímavým příběhem. Anketa je příležitostí, jak získat pro...

  • Josef Laufer: Roura od kamen
    „Mnohokrát jsem byl osloven, abych o sobě vydal sepsané spisy, jak je tomu zvykem u lidí s nepřehlédnutelným obličejem. Paměť je věc ošidná...

  • Cesty za sluncem
    Říkal prý J.W.Goethe, že krásná tvář mladého člověka vychází z přirozenosti, kdežto krásný starý člověk je umělecké dílo. Určitě...

Chebáček

Chebský zpravodaj - časopis pro Cheb a okolí

Chebský zpravodaj je kulturně-společenský měsíčník. V každém čísle dále najdete cestopisné seriály, informace o nových knihách, soutěže o hodnotné ceny a mnoho dalších zajímavostí.
Chebský zpravodaj vychází měsíčně v nákladu 10.500 výtisků. 7.000 ks je distribuováno přímo do poštovních schránek firem a domácností v Chebu. Stránky Chebského zpravodaje jsou k dispozici i firmám pro jejich účinnou prezentaci za velmi výhodné ceny. Více zde: Reklama Cheb

Články

Chebská knihovna se připojuje ke Dni pro dětskou knihu

publikoval: Jan Novotný

Co se děje v knihovnách po celé republice při Adventu? Přijďte se podívat v sobotu 28. listopadu od 9.00 do 16.00 hod. DEN PRO DĚTSKOU KNIHU je název akce, kterou vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR. K tomuto již třetímu ročníku se poprvé připojuje také Městská knihovna v Chebu, která celou akci pojímá též jako den otevřených dveří.

V půjčovně pro děti i v půjčovně pro dospělé bude připravena velká soutěž s rozmanitými stanovišti. „Tématem jsou pohádky a pohádkové příběhy, soutěže, kvízy a vůbec veškeré disciplíny, kde je námětem kniha – ať již její obsah nebo atrakce s knihou v rámci fyzické aktivity,“ říká Marie Mudrová, zástupkyně ředitelky Městské knihovny v Chebu.
Ústředním úkolem všech soutěžících bude také aktivní zapojení se do předvánoční výzdoby knihovny. „Přijďte si vyzdobit vaší knihovnu,“ vyzývá Marie Mudrová.
„Každou sudou hodinu budeme hrát pohádku. S prvním vystoupením začínáme v deset hodin,“ nastiňuje Eva Novotná, vedoucí dětské půjčovny. Jakou pohádku budou v dětské půjčovně hrát nebudeme prozrazovat, abychom děti překvapili. „Zároveň budeme také prodávat zbrusu nové dětské knihy za až padesátiprocentní slevy,“ dodává Eva Novotná.
„S programem i organizací nám pomáhá Občanské sdružení BALIME, které s námi v rámci MEDIÁLNÍHO CENTRA pro děti a mládež, spolupracuje již delší dobu,“ říká Marie Mudrová. „Na žádost knihovny, zda-li bychom jim nepomohli s některými atrakcemi a soutěžemi, jsme přikývli moc rádi,“ říká Jana Kofránková, ředitelka MEDIÁLNÍHO CENTRA pro děti a mládež. „Naše děti se na Den pro dětskou knihu už moc těší. Pomáhájí na těchto akcích moc rádi. Přestože je jejich věkové rozmezí od deseti do patnácti let, občas jen žasneme, co všechno dovedou a jak dokáží být samostatní, přesvědčiví a vůbec všechna nej. Myslím, že jen vidět je při práci a cítit z nich nadšení pro ni a styk s lidmi - už jen proto prostě stojí za to na tu akci přijít,“ usmívá se Jana Kofránková.
Tento den si mohou návštěvníci knihy půjčovat, ale také Den pro dětskou knihu má podpořit čtení dětí, ale také zájem o dění v dětských knihovnách, propagovat profesionalitu knihovníků a jejich znalost literatury, před Vánoci též motivovat ke koupi knihy jako dárku a podpořit tak knižní trh nejen v hospodářské krizi.

Městská knihovna v Chebu – více o organizaci na www.knih-chebcz. V roce 2011 slaví významné jublileum 100 let od svého založení! Jako jedna z mála knihoven v České republice i ve světě je známa svou unikátní secesní stavbou Městské knihovny v Chebu – půjčovny pro dospělé, která byla jako knihovna naplánována, zřízena, postavena a nikdy nesloužila jinému účelu než účelům knihovny a jejím akcím. A to po celých úctyhodných téměr 100 let!

Reklama

Doporučujeme

Reklama



Reklama